Malachit

A Tündérekkel és a természettel áll kapcsolatban ez a földöntúlian zöld csodakő. Úgy tartják az új évezred első számú gyógyító ásványa lesz. Magába szívja a szennyező anyagokat, negatív energiákat és véd az összes sugárzásfajtától. Ezért gyakori tisztítása ajánlott. Vízzel, sóval nem szabad tisztítani, Hegyikristály csoportra helyezve, reikivel vagy füsttel tisztítsuk. (Palo Santot javaslom.) Minden sugárzásnak kitett embernek ajánlott egy darabka Malachit, ahogyan a káros sugárzások környezetében lévő házakat is megvédhetjük vele. Tisztítja és erősíti a csakrákat. A harmadik szemre téve segíti a vizualizációt, a tisztánlátást. A szívcsakrára helyezve kiegyensúlyozza, harmonizálja, és kaput nyit a feltétel nélküli szeretet előtt. A napfonatra helyezve megszabadít a mélyen rejlő traumáktól, elfojtott érzésektől, és érzelmi gyógyulást ad. Segíti a spirituális vezetőnkkel való kapcsolatot, használhatjuk jövőbelátásra. Megnyitja előttünk a láthatatlan világokat, erősíti a látnoki képességet, felfoghatjuk a távoli jövőből érkező üzeneteket. Az átalakulás, a változás köve, arra ösztönöz, hogy merjünk lépni az új, az ismeretlen felé. Spirituális fejlődésre sarkall, feloldja a gátakat, elfojtásokat, csökkenti a szégyenlősséget és mindezt úgy, hogy felelősségteljes és másokkal együttérző emberként éljünk. Talán ezért említik a barátság köveként is. Gyógyítja az előző életek traumáit, hatásos az ezekből fakadó szexuális problémákra, mentális és pszichiátriai zavarokra. Az új információk feldolgozását és hasznosítását is támogatja. Hatásosan kezeli a diszlexiát.  A szeszélyes természetet először felerősíti, majd kiegyensúlyozza. Segíti belső énünk megismerését.

Amit gyógyít: görcsoldó hatású, ajánlott menstruáció idején, megkönnyíti a szülést, hatékony a női szervek problémáival szemben és a szexuális gondok ellen is. Vérnyomáscsökkentő, méregteleníti a májat, erősíti az immunrendszert, összehangolja a sejtek működését. Gyógyítja az utazással kapcsolatos rosszullétet, a szédülést, az epilepsziát, a daganatokat, a csonttörést, az ízületigyulladást, az asztmát, a mellékpajzsmirigyet, a látóideget, a lépet és a hasnyálmirigyet. Enyhén felerősítheti a szívdobogást, amit Rózsakvarccal csillapíthatunk, ilyenkor ne viseljük!

Elixírt nem szabad közvetlenül a vízbe téve készíteni belőle, a pora mérgező lehet. Kizárólag csiszolt formában viseljük.