Lapis Lazuli

Sosem felejtem el a Lapis Lazulival történő első találkozásomat. Mágikus gazdagságkőként hirdették és nem kevés pénzért kínálták egy újság hátoldalán.
Azóta sem olvastam ezen hatásáról, de mesés kinézetével, kék színével kedvenc köveim egyike lett. A csillagos égboltot idézi számomra. (S bár a pénzmágnesre nem, a gazdagságtalizmánokra mindig tettem belőle, hátha mégis…)
Rendkívüli kő, erősen nyugtat, pajzsként véd az asztrális támadások és átkok ellen, miközben megnyitja az utat a spirituális képességeink előtt. A homlokcsakrához tartozik, segít megnyitni a harmadik szemet, ugyanakkor a torokcsakrát is egyensúlyba hozza. Egyszerre tanít a kimondott szó hatalmára és a hallgatás hasznosságára! Növeli az önbizalmat, segít, hogy kezünkbe vegyük életünk irányítását. Segíti a gondolkodást és a kreativitást, becsületességre, őszinteségre sarkall. Segít érzelmeink szóbeli kifejezésében.
Erősíti a szerelmet és a barátságot!
Amit gyógyít: migrén, torok problémák, gége, légzőszervek, idegrendszer, depresszió, immunrendszer, csecsemőmirigy, pajzsmirigy, csontvelő, halláskárosodás, álmatlanság, szédülés. Csökkenti a vérnyomást, tisztítja a vért.