Füstkvarc

Az egyik legerősebb földelő és védelmező kristály. Oldja a negatív energiát, a stresszt és pozitivitással tölt fel. Hatásos gyógyítója a depressziónak. Rezgésszám emelő hatásával segíti a meditációt. Méregtelenít és véd a káros hatásoktól. A valódi Füstkvarc csökkenti a kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásait. A környezet védelmére sarkall. Elnyeli az elektroszmogot és véd a geopatikus stressz ellen. Tisztítja az elmét. Segíti a pozitív gondolkodást, feloldja a félelmet, segít a lelki nyugalom megteremtésében. Csillapítja az érzelmeket, kitűnő a depresszió kezelésére és az öngyilkos gondolatok elűzésére. Enyhíti a rémálmokat és segít, hogy tudatosabban éljük meg álmainkat. Fájdalomcsillapító hatása is ismert.

Növeli a férfiasságot, elősegíti a szenvedély felélesztését, áramlását. Vezető beosztásban lévőknek ajánlott a tisztánlátás fokozására, ami által felismerik beosztottjaik valódi készségeit, képességeit. Csökkenti a hibázástól való félelmet, a kommunikációs gátakat és segít összpontosítani.

A föld- és a gyökércsakra köthető hozzá.

Amit gyógyít: fájdalom, fejfájás, izom- és idegszövetek, a csípő és láb problémái, szív, has, ivarszervek. Görcsoldó hatású. Erősíti a hátat és az idegeket.